ESPA
      Εγγραφή συνεργάτη

Φόρμα αποστολής άρθρου

captcha Παρακαλώ συμπληρώστε τον εξαψήφιο αριθμό όπως τον βλέπετε στην εικόνα

Κείμενο προς αποστολή:


Σχετικά με το Art On Metal

Η Σοφία Μπακιρτζή ξεκίνησε τις αναζητήσεις της στις τέχνες το 1998. Ιδιαίτερα όμως την κέρδισε η τέχνη της μεταλλοπλαστικής στην οποία εξειδικεύτηκε για αρκετά χρόνια. Με βασικό της σύμμαχο τον χαλκό, μπρούντζο και νικέλιο-άργυρο, κατάφερε με τον καιρό να εξελίξει τα πρωταρχικά της σχέδια δίνοντας στα έργα της σχήμα, χαρακτήρα και άποψη, δημιουργώντας τέχνη μέσα από την ατελείωτη έμπνευση. Όπως εκείνη αναφέρει «κάθε φορά θέλω να μπορώ να μετατρέψω το ψυχρό μέταλλο σε ζεστό και ανθρώπινο υλικό».

Οι εμπνεύσεις της πηγάζουν από τα τελειότερα έργα και εικόνες της ίδιας της Ελληνικής φύσης όπως τα δέντρα, τα πουλιά, οι πεταλούδες, λουλούδια, τα ψάρια, καραβάκια κ.α. Ακόμα, εικόνες από την καθημερινότητά και τον κόσμο γύρω της βρίσκουν ζωή στα χέρα της όπως διάφορες φιγούρες, καρδιές, άγγελοι, πέταλα, σπιτάκια, ποδήλατα, κ.α. Εκείνο όμως που έκλεψε την καρδιά και την ψυχή της, ήταν η ελιά ένα δέντρο συμβολικό όσο κανένα άλλο σε όλα τα έθνη. Στα χέρια της πήρε διάφορες μορφές με τα χρόνια χαρίζοντας του φύλα χρυσά, επίχρυσα πουλιά στα κλαδιά, κορμό από μέταλλο ως ρίζες και σχήμα λιγνό.

Στη Σοφία αρέσει πάντα να ανακαλύπτει νέες δημιουργίες και ιδέες για τα έργα της όπως όταν χρησιμοποίησε ως βάση άσπρο βότσαλο για τις μοναδικές χειροποίητες μεταλλικές δημιουργίες της μια ιδέα που ακολουθήθηκε και από άλλους καλλιτέχνες του είδους της. Η Σοφία Μπακιρτζή είναι ένας αυθεντικός καλλιτέχνης, με αγάπη προς την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Με σεβασμό στις ρίζες και στην παράδοση.


Επιστροφή

Swiss Replica Watches www.topwatchesmall.com Rolex Replica Watches www.rolex-chat.com